Blog 5: In het gareel

adminGeen onderdeel van een categorieLeave a Comment

In de ochtend gaat de wekker om 7.00 uur.. Alweer een aantal weken proberen we weer in het gareel te komen. De dagen waren alweer snel gevuld met het wegbrengen en ophalen van onze kinderen. Zelfs op de zaterdagen staan wij om 8.00 uur op het voetbalveld. Ik heb namelijk 2 jongens van 6 en 9 jaar, en hoe kleiner de kereltjes zijn des te vroeger de wedstrijd begint! Hoe heerlijk het ook is om de mannen zo enthousiast te zien rennen, het kost me veel moeite om alles bij te houden. Met onze planbord is daar veel meer structuur in gekomen. Zondagavond pak ik onze digitale agenda erbij en vul ik onze weekplanner in. Met de magneten van alle dagen in kleur weet ook de jongste al aardig goed hoe zijn week eruit ziet. Robin: ‘Op de gele dag heb ik een korte schooldag en daarna een hardloopwedstrijd op de bult!’ Bijkomend voordeel is dat de kleuren van de dagen overeenkomt met de lesmethode van Zwijsen die op veel basisscholen gebruikt wordt.

Blog 4: Ervaringen met het planbord van gebruikers

adminGeen onderdeel van een categorieLeave a Comment

Mijn ouders passen elke donderdagmiddag op onze drie dochters en dan kookt oma altijd een heerlijk traditioneel maaltje. Ook oma is inmiddels gewend aan het planbord; zij ziet voor die donderdag altijd wat de activiteiten zijn en kan de kinderen vragen naar hoe andere uitjes en afspraken zijn gegaan. Deze week was ik vergeten haar te vertellen dat ik met een vriendin zou eten ’s avonds en dat zij dus geen rekening met mij zou hoeven houden met koken. Gelukkig had ze het zelf al gezien op het planbord en dus inderdaad geen rekening met mij gehouden! Wat heerlijk om sommige dingen uit mijn hoofd te kunnen halen en op het mooie planbord te zetten!

Blog 3: Ervaringen met het planbord van gebruikers

adminGeen onderdeel van een categorieLeave a Comment

Elke zondagavond zet ik de planning voor de aankomende week weer op het familie planbord. Voor onze jongste dochter van 6 jaar zijn de pictogram magneten erg fijn; voor haar zwemles en ballet. Zij vindt de tekeningen prachtig en zo krijgt ze meer besef van de de dagen en de activiteiten die gepland staan. En kan ze er naar uitkijken! Zo vroeg ze gisteren: ‘Wanneer gaan we naar Ameland??’ en al tijdens haar vraag keek ze naar het planbord en zag dat het donderdag was.. Nog 4 nachtjes slapen dus!

Blog 2: Favorietjes van Sinterklaas

adminGeen onderdeel van een categorieLeave a Comment

Vanochtend sprak een moeder mij aan en vertelde dat haar zoontje van 4 jaar slecht sliep momenteel en dat hij op is van de zenuwen ivm de komst van Sinterklaas. Orthopedagogen zien in december een piek als het gaat om in- en doorslaapproblemen. En niet alleen overgevoelige kinderen hebben hier last van; ook een nuchter zieltje kan er behoorlijk van slag van raken. De laatste jaren neemt de drukte steeds meer toe. Een week voor de aankomst voert het Sinterklaasjournaal de druk al behoorlijk op: of de juiste namen wel op alle pakjes staan.., of de pakjes die van boord waren gevallen wel allemaal in het Pietenhuis terecht komen.. Spanning rond het schoen zetten en wat erin zal zitten. En wat dacht je van de folders van alle speelgoed giganten waardoor de wensenlijstjes steeds groter worden… Allemaal ‘big issues’ waar een kind zo een paar dagen over in kan zitten. Fijn is het dan om meer duidelijkheid te kunnen bieden met het familie planbord. Op die manier weet haar zoontje waar hij wanneer aan toe is.

Blog 1: De functie van het planbord

adminGeen onderdeel van een categorieLeave a Comment

Ook in deze drukke december tijd is het planbord van Favorietje een grote uitkomst! Het planbord helpt om overzicht te krijgen en zorgt voor rust en duidelijkheid. De activiteiten die we plannen gedurende de week staan overzichtelijk per dag genoteerd op dit mooie planbord. De kinderen kunnen heerlijk uitkijken naar pakjesavond en weten wanneer ze welke sporten, taakjes en leuke uitjes hebben. Ze weten met dit planbord precies waar ze aan toe zijn en hoeveel dagen het nog duurt wanneer ze bijvoorbeeld bij opa&oma mogen logeren!